Финансовые консультанты Татьяна Жук и Оксана Василенко на телекале UBR.

Найпопулярнішими серед позик цьогоріч будуть споживчі кредити. Банки заманюють клієнтів зниженими відсотковими ставками, ексклюзивними умовами кредитування та різноманітними бонусами. Однак, варто тричі подумати, перш ніж спокушатися на такі пропозиції.

Сверблять руки позичити грошей у банку — спершу візьміться за калькулятор. Золоте правило фінансистів: погашення позики не повинно забирати більше ніж двадцять процентів із вашого місячного доходу. У цю суму мають вписатися тіло кредиту, відсоткова ставка, перший внесок, вартість обслуговування картки, проценти за зняття готівки, різноманітні комісії, тобто все, що вам нарахує фінустанова.

http://ubr.ua/uk/finances/banking-sector/kredit-vigdno-brati-dlia-nvestuvannia-u-vlasnu-spravu-208128

Оксана Василенко, фінансовий консультант : » Це мій пасив. Тому що мені постійно потрібні додаткові гроші на нього. Часто до речі, коли люди беруть кредит на автомобіль, вони не задумуються про це. Вони розуміють, що є сума, яку вони беруть в кредит,  і є сума, яку вони платять.  Але додатково вони не враховують ту суму, що потрібні витрати на пальне, за страхування авто,  за технічні огляди і т.д».
Хочете новий холодильник, пральну машину чи телефон. Краще трохи потерпіть. І сформуйте  власний грошовий резерв.  Для молодої людини — це три місячні зарплати, для старшої — шість. А щоб не було спокуси гроші передчасно витратити, краще їх класти на вільні депозити.  Коли потрібно — тоді і знімаєте. Накопичити самостійно вийде дешевше, ніж взяти товар на виплату.

 

 

Тетяна Жук, незалежний фінансовий консультант«Товар на сьогоднішній день має вартість наприклад 1000 умовних одиниць. Але для банку магазин дає цей товар із 30, а то й 50% скидкою.  Оця різниця — і є заробіток банку.  Хоча, можливо, цей товар через місяць, два. три також буде мати знижку. І клієнт, якби зачекав , отримав цей товар із такою ж скидкою».
Якщо маєте ретельно розписаний бізнес-план, кредит може стати інвестицією. Головне, щоб очікувані прибутки перевищували витрати на погашення позики.

Еще наши видео на телевидении здесь:

P.S. Если Вы считаете нужным поделиться этой информацией со своими знакомыми, просто поделитесь ссылкой на мой блог на своей странице в соц. сетях

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal